Προσωπικό Πρόγραμμα Διατροφής

Προσωπικό πρόγραμμα διατροφής

Οι North Trainers σε συνεργασία με εξειδικευμένο διατροφολόγο την Βιργινία Παπαεμμανουήλπαρέχουν σε όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους εγχειρίδιο διατροφικών συμβουλών. Επίσης υπάρχει δυνατότητα έκδοσης ατομικής μηνιαίας διατροφής όπου αυτή επιλέγεται για περίπτωση απώλειας - αύξηση βάρους (Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές & την Πυροσβεστική Ακαδημία ) ή για αύξηση επιδόσεων (Τ.Ε.Φ.Α.Α.).

Η Βιργινία Παπαεμμανουήλ είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος . Είναι Ιδιοκτήτρια Διαιτολογικής Μονάδας <<Διά Τροφήν>> . Έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια Διαιτολογίας και Διατροφολογίας . Έχει επαγγελματική εμπειρία στην κατάρτιση διαιτολογίων αθλητών και αθλούμενων , στην υλοποίηση προγράμματος διατροφικής αγωγής σε ενήλικες  , στη διατροφική υποστήριξη παχύσαρκων ασθενών και Διατροφική υποστήριξη και παρακολούθηση εγκύων .

Η σημασία της διατροφής στην αθλητική προετοιμασία των υποψηφίων

Η βέλτιστη διατροφή προάγει την αθλητική απόδοση και την αποκατάσταση μετά από έντονη προπόνηση. Η σωστή κατανομή τροφών είναι απαραίτητη σε όλους, πολύ περισσότερο σε ορισμένες ομάδες ατόμων με αυξημένες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Μία από αυτές τις ομάδες είναι και οι υποψήφιοι, για την καλή απόδοση των οποίων σημασία έχει, εκτός από την προπόνηση και τις γενετικές προδιαγραφές, και η διατροφή.

Ένας υποψήφιος πρέπει να περιλαμβάνει στα γεύματά του όλα τα διατροφικά στοιχεία. Οι αναλογίες υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών πρέπει να καταμερίζονται ως εξής :

  • Υδατάνθρακες 50% – 70% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης
  • Πρωτεΐνες 12% – 20% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης
  • Λίπη 18% – 30% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης