Εργομετρικός Έλεγχος

Οι NORTH TRAINERS σε συνεργασία με το εργομετρικό κέντρο επιστημονικής υποστήριξης της αθλητικής απόδοσης "SPORTSCLINIC THESSALONIKI" παρέχουν πλήρη εργομετρικό έλεγχο και αξιολόγηση.

 

Τι είναι ο εργομετρικός έλεγχος ?

Με τον γενικό όρο "Εργομετρικός έλεγχος" εννοούμε την διαδικασία αξιολόγησης των παραμέτρων φυσικής κατάστασης. Με τον όρο "φυσική κατάσταση" εννοούμε την ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να εκτελέσει συγκεκριμένο μυϊκό έργο. Η έννοια της φυσικής κατάστασης είναι πολυπαραγοντική και συνίσταται από 11 παραμέτρους (καρδιο-αναπνευστική αντοχή, δύναμη, τοπική μυϊκή αντοχή, ευλυγισία, σωματική σύσταση, ταχύτητα, ευκινησία, ισορροπία, συναρμογή, μυϊκή ισχύς, χρόνος αντίδρασης) πολύ περισσότερες από όσες θα πίστευε κανείς στο άκουσμα του όρου φυσική κατάσταση.

O πλήρης εργομετρικός έλεγχος θεωρείται απαραίτητος και ιδιαίτερα χρήσιμος για τον καταρτισμό του προπονητικού προγράμματος και τη βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Αρχικά να τονίσουμε ότι ο εργομετρικός και εργαστηριακός έλεγχος αποτελούν μεγάλο εργαλείο δουλειάς για έναν προπονητή, ο οποίος ξέρει να δουλεύει βάσει των σύγχρονων απαιτήσεων του αθλητισμού και όχι εμπειρικά, επειδή κάποτε πέρασε ή μεγαλούργησε στα γήπεδα, διότι έτσι μόνο μπορεί να εστιάσει την προπόνηση στις πραγματικές ανάγκες ανάγκες του κάθε υποψηφίου.